25. september 2018 kl. 18:23

Lørdag eftermiddag trodsede vi resterne af stormen Knud og kørte til Jylland for at møde Varde.

Det blev en oplevelse pigerne sent vil glemme.

Pigerne var opsatte på at forbedre indsatsen fra FCN-kampen.

Allerede under opvarmningen begyndte vinden at tage til og det stod klart at det hold der tabte lodtrækningen ville få en hård første halvleg.

Første halvleg:

Vi vidste det ville blive en svær opgave men pigerne var klar fra første fløjt. Vi startede med at overlade initiativet til Varde, for at se hvordan de greb kampen an. Vi stod godt organiseret og afstanden imellem vores kæder var kort. Varde havde svært ved at bryde igennem midten og forsøgte det meste af første halvleg at udnytte vinden til at spille i bagrum. De få gange de brød igennem reagerede vi hurtigt og fik lagt pres på boldholderen. Varde blev tvunget til at skyde udefra, dog uden at være farlige. De havde dog et flot udført fripark fra ca. 25 meter, men vores keeper havde styr på det og vippede bolden til hjørne. Vi var gode på omstillingerne og fik nogle gange udfordret Varde’s forsvar, dog uden at det blev rigtig farligt. I slutningen af halvlegen havde vi en stor mulighed efter et hjørnespark men desværre var vi ikke skarpe nok og første halvleg sluttede 0-0.

Vi var tvunget til at skifte to spillere ud i første halvleg på grund af skader. Det ødelagde lidt vores game plan, da vi vidste at pigerne havde brugt mange ekstra kræfter efter at have spillet i modvind.

Anden halvleg:

Desværre for os havde vinden lagt sig en del og vi kunne ikke udnytte at Varde spillede i modvind. Varde var mest på bolden, men ligesom i første halvleg blev de tvunget til at spille lange bolde i vores bagrum. Vi spillede mere aggressivt og gik ind i duellerne med 100 % på trods af, vi som hold var fysisk underlegen. Det resulterede i nogle farlige situationer til Varde, men igen afviste vi dem. Det var tydeligt at se Varde var frustrerede over ikke at kunne bryde igennem, hvilket bare gav os mere og mere tro på at vi kunne få noget med hjem fra det jyske. Vi havde også nogle fine muligheder i anden halvleg og i perioder lykkes det os at presse Varde ned på den sidste tredjedel af banen. Vi får mulighed for at afgøre kampen til sidst men vi sparkede desværre i sidenettet. Kampen ender 0-0 og vi får fortjent vores første point.

Igennem hele kampen var pigerne utroligt disciplinerede og vi stod vi godt organiseret. Pigernes kommunikation, arbejdsindsats og specielt vilje til at ofre sig for hinanden var fantastisk. Det er imponerende taget i betragtning af, at vi er et helt nyt hold og pigerne kun har kendt hinanden i kort tid.

Vi lykkes som hold og den samhørighed, glæde, samt fællesskab som pigerne udviste, kan kun gøre os som trænere stolte. Stor ros til spillerne!

Vi ser nu frem mod næste kamp, som er på hjemmebane mod Lyseng.